Corona protocol

Hoe ga ik als praktijk om met het Corona virus?

 

Ik ben blij dat ik u binnenkort weer mag ontvangen in de praktijk voor een massage of healing sessie. Omdat het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er bepaalde spelregels opgesteld voor het veilig werken in de praktijk. Ik verzoek u deze aandachtig te lezen en te respecteren. Alleen samen kunnen we zorgen voor uw en mijn veiligheid.

 

. Ik plan mijn afspraken zo, dat er voldoende tijd is tussen de afspraken in, om de ruimte te ventileren en schoon te maken.

. Na iedere sessie worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.

. Na iedere sessie wordt er ook nieuwe schone werkkleding aangedaan.

. Voor en na een behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep en desinfecteer ik in uw bij zijn mijn handen.

. Ik blijf tijdens de sessie zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.

. Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand hoef ik geen mondkapje of handschoenen te dragen, maar het mag wel. Daarin maak ik een professionele afweging voor uw en mijn eigen veiligheid. Ik draag zoveel mogelijk een mondkapje indien aanwezig.

. Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Mogelijk doe ik dit nogmaals vlak voor de daadwerkelijke afspraak. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. De symptomen vindt u verderop.

. Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen van een verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Ik vraag u dringend contact met me op te nemen om dit te bespreken, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering tijdig is.

. Neem zo min mogelijk spullen mee en houdt wat noodzakelijk is in uw tas of jaszak; laat uw horloge en sieraden thuis. Neem een schone handdoek mee naar de praktijk.

. Kom op tijd, maar niet te vroeg.

. Houdt u te allen tijde aan de algemene hygienerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in uw elleboog , gebruik papieren zakdoekjes etc.

. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst; door deze 20 seconden te wassen met zeep of door te wrijven met handalcohol tot ze droog zijn.

. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.

. Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken, noodsituaties uitgezonderd, ga dus thuis naar het toilet voor u vertrekt. Moet u het toilet toch gebruiken, meldt mij dit dan.

. Kom zoveel mogelijk alleen.

. Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of op reis daarnaartoe wordt besmet met het coronavirus. Door het maken van een afspraak aanvaardt u dat risico.

. Ik nodig u van harte uit om bij vragen telefonisch contact met mij op te nemen.

 

Symptomen COVID- 19

 

Als symptomen bij ( mogelijk) COVID -19 worden beschouwd:

 

. Neusverkoudheid, hoesten, kuchen of niezen*

. Loopneus

. Keelpijn

. Verlies van reuk en /of smaak

. Verhoging ( tot 38 graden ) of koorts ( 38 graden of hoger)

. Kortademigheid

. Moeheid*

. Hoofdpijn*

. Conjunctivitis (slijmvliesontsteking  van het oog, met roodheid).

. Zich ziek voelen en /of diarree*

 

*Indien u bekend bent met deze klachten, m.a.w. u herkent deze bij uzelf, dan zullen deze symptomen waarschijnlijk geen teken van een COVID-19 infectie zijn. Meldt dit wel altijd aan uw therapeut.

 

Belangrijke triagevragen

 

. Heeft u een of meerdere van de volgende ( ook milde )  symptomen: neusverkoudheid of hoesten of         benauwdheid of koorts ( vanaf 38 graden C) ?

. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten ( COVID-19  symptomen) gehad ?

. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?

. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen  COVID-19 vastgesteld?

Dus blijf thuis bij de volgende klachten: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Ik kan je dan NIET behandelen. Zelfs wanneer dit slechts een loopneus of kuchje is. Meld uw afspraak bij me af. De afspraak kan kosteloos worden geannuleerd en verplaatst. Heeft u geen klachten maar wilt u toch liever de afspraak verzetten vanwege het Coronavirus, dan heb ik daar alle begrip voor. U kunt de afspraak  kosteloos annuleren en verplaatsen.